Velg snødekk med lav rullemotstand

piggdekk

Valg av dekk er en viktig del for å sikre din sikkerhet mens du kjører Siden de fleste av oss ikke er dekkeksperter, blir utvalget vanskelig. Dette er grunnen til at vi ofte trenger hjelp for å sikre at vi får riktig dekk til kjøretøyet. Hjelpen kan komme både fra anbefalinger fra folk vi kjenner, fra produktanmeldelser eller deretter å lese dekkprøver og matche ytelsen vi trenger med resultatet fra dekkprøvene som er utført under lignende omstendigheter. Dekkene må oppfylle kriteriene for bilstørrelse, motortype, dekkdimensjoner og kjøreoppførsel. Hvis du klarer å matche at du vil ha dekk som har utmerket ytelse for kjøretøyet i ditt område. Du må også sørge for at dekkene har lav rullemotstand, da det påvirker dekkets slitasje, drivstoffeffektivitet og miljøpåvirkning.
 
Dekkene er bilens eneste kontaktpunkt med veien, noe som gjør at dekkvalget er veldig viktig, og de er ansvarlige for bilens sikkerhet. Dekkene må sørge for at du har nødvendig grep og trekkraft når du kjører. De gir også stabilitet og kontroll under kjøring. Hvis du ikke har premium snødekk av høy kvalitet når du kjører på vinteren, vil du ikke kjøre like trygt. For vinterdekk må du alltid sørge for at de er offisielt godkjent for vinterbruk.
 
Når du kjøper vinterdekk må du ofte velge om du vil ha piggdekk eller piggfrie dekk. De piggdekkede er ikke tillatt i alle stater eller provinser, mens de piggfrie dekkene er tillatt overalt og ikke har noen tidsbegrensninger (selv om de fremdeles ikke bør kjøres utover vintermånedene). Piggdekkene er overlegne på is, mens de begge er utmerkede på snø, og begge kan effektivt forhindre slapsplaning hvis de er av god kvalitet og har en slitebane design som er optimalisert for dette formålet. Dekkprøvene har en tendens til å vise hvor bra de fungerer på forskjellige overflater.
 
Når du ønsker å kjøpe dekk som takler vinterforhold, har du valget mellom piggede eller piggfrie vinterdekk. For begge dekkalternativene bør du alltid ta sikte på å få premium dekk da de er tryggere og de har en tendens til å spare deg for penger på lang sikt, på grunn av lavere rullemotstand, noe som fører til lavere dekkslitasje og drivstofforbruk. Dette betyr at du sparer penger for hver kilometer du kjører kontra billigere dekk, noe som raskt kan gjenopprette de høyere startkostnadene du brukte da du kjøpte dem. Siden du ikke trenger å bytte dekk og ikke trenger å stoppe for drivstoff så ofte, er det bra for miljøet i tillegg til at du har en lavere kostnad etter at du kjøpte premium dekk.
 
Drivstofforbruket påvirkes av rullemotstand; du har også dekkslitasje og CO2-utslipp. Med lav rullemotstand er oppvarmingen lav, noe som forårsaker lite dekkslitasje. Ved å velge et dekk som har lav rullemotstand, vil du få et dekk som bruker mindre drivstoff, varer lenger og er bedre for miljøet.

Create your own website with mono.net