Betydningen av gode SUV vinterdekk

vinterdekk

Selv om du eier en SUV, er vinterdekk viktig for sikker håndtering av SUVen din i vintervær. Dette er fordi vinterdekkene har “Three Peak Mountain Snowflake” -emblemet som angir deres godkjente bruk under alvorlige vinterforhold. Hvis du bor i et område med svære vintre, kan du anbefale deg å investere i dedikerte vinterdekk med passende dimensjoner for din merkevare og modell SUV. Det er viktig å følge produsentens anbefalte dekkstørrelse, da dette sikrer riktig håndtering av SUV-en din. For store dekk kan til og med skade både girkjøring og drivtog på SUV-en din. Hvis du handler vinterdekk til en SUV utstyrt med 235/60/16 sommerdekk, er det viktig å se etter 235/60/16 vinterdekkene. Vinterdekk finnes både som ikke-piggdekk og piggdekk. Hvilken du skal velge avhenger av hva slags kjøring du har tenkt å gjøre og værforholdene der du bor. Husk at en SUV ikke automatisk takler bedre under vinterforhold. Den eneste fordelen med en SUV er faktisk firehjulsdriften som gir bedre trekkraft. Dette forutsatt at du har gode dekk med riktige dimensjoner på SUVen din for å gi godt grep på veien.

 

Dekkets dimensjoner spiller en viktig rolle i håndteringen av dekket. Hver bilmodell og fabrikat har anbefalte dimensjoner på dekk som skal brukes. Riktig dimensjon på dekkene sikrer riktig håndtering av kjøretøyet og sikrer at det takler SUV-en. Avgjørelsen om du skal investere i SUV piggdekkeller tradisjonelle SUV piggfrie dekk avhenger av hva slags kjøring du skal gjøre og hva slags vær du vil møte. Hvis du arbeider med is, er det ingenting som overgår piggdekk. Ingenting kan slå grep og trekkraft, spesielt sideveis trekkraft, som et piggdekk med vinterdekk kan gi. Pigg kan gi eksepsjonelt grep og trekkraft, spesielt sideveis trekkraft som hjelper deg å holde kontroll over bilen din selv på svart is. Det er en stor ulempe med piggdekkene, og det er støy og økningen i rullemotstand.

 

Hvis preferansen er for ikke-piggdekk, vil ikke-piggdekkene som Nokian Hakkapeliitta R3 SUV være et godt valg, ettersom de tilbyr fast og presist vintergrep med lavere rullemotstand som hjelper til med å generere drivstoffbesparelser. Dette ikke-piggdekkene utnytter de nye fremskrittene innen vinterteknologi for førere av SUV-er. Det gir både granklasse vintergrep på is, snø og våte veier, mens den forblir ekstremt stabil og solid i alt vintervær.

 

Vinterdekk er vanligvis laget av gummiblandinger som forblir fleksible og myke selv i veldig kalde vintertemperaturer. De har også et mer aggressivt trinnmønster som sikrer det ypperste i grepet, spesielt på is og snø. Så uansett om du bestemmer deg for piggdekk eller ikke-piggdekkede vinterdekk for SUV-en din, er det fortsatt et valg om vinteren.

Create your own website with mono.net