Hvordan finne de beste vinterdekkene til bilen din

vinterdekkene

 

Å finne de riktige vinterdekkene til bilen din kan være en utfordrende oppgave med tanke på alle dekkalternativene der ute, og det er enda vanskeligere hvis du ikke er en ekspert på dekk. Siden de fleste av oss ikke har så mye når det gjelder dekk, betyr det at det ikke vil være så lett for oss å sikre at vi får det beste dekket til kjøretøyet vårt. Denne artikkelen har som mål å hjelpe deg og gi deg noen gode råd om hvordan du finner og velger det beste dekkalternativet.

 

Kjøretøyet ditt vil være utgangspunkt for å bestemme ting som nødvendige dimensjoner, hastighet og belastningsvurdering. Motortype, da hybrid- og elbilene er tyngre og har høyere dreiemoment og krever dekk som takler det. Dekkprodusenter vil anbefale dekkene sine til bruk på elbiler hvis de er beregnet på det. Større kjøretøy som SUV, 4x4 og varebiler vil også ha spesielle dekk som passer til disse kjøretøyene. Så kjøretøytypen er det beste stedet å starte. Det har også betydning om du har en liten familiestørrelse i forhold til en større sporty familiebil, ettersom kjøreoppførselen din vil være forskjellig.

 

Da må du vurdere hva som er dekkens hovedfunksjon. Hvilken sesong er de for, hvor planlegger du å kjøre, og er de hovedsakelig for normale veier? For vinterdekk er hovedgrunnen til å kjøpe dem, slik at du kan kjøre trygt i vintersesongen. Du må sørge for at de er offisielt godkjent for vinterbruk ved å ha snøfnugg-symbolet (3PMSF) på dekkets sidevegg. Hvis de er vinterdekk, skulle de ha det.

 

Da må du vurdere hva er ytelsen du forventer av dekkene? For vinterdekk må de ha utmerket kontroll og grep på isete og snødekte veier og effektivt kunne skyve snø og vann bort fra veibanen for å unngå slapsplaning. Dedikerte vinterdekk må byttes ut med sommerdekk når vintersesongen er slutt. Vinterdekk bør brukes fra starten av vintersesongen, når temperaturene er under frysepunktet, der de er overlegne sommerdekkene.

 

For vedlikehold av dekket, må du passe på at du roterer dekkene når slitasjen er mer enn 2 mm mellom dekkene foran og bak. Rotasjonen av dekk gjøres ofte når du skifter mellom sommer- og vinterdekk. Rotasjon må gjøres oftere hvis du har en elektrisk eller hybridbil.

 

Visuell inspeksjon for å sikre at dekkene er fri for skader, bør også gjøres, og kontroller at slitebanens dybde er over 4 mm og at du har riktig dekktrykk. Forsøk å sjekke alt det minst hver måned for å sikre at dekkene du kjøper vil vare så lenge de skal.

Create your own website with mono.net