Varför man ska välja premium vinterdäck

dubbdacken

Val av vinterdäckär mycket viktigt för att säkerställa att du kan förbli säker när du kör under de svåra väderförhållandena som vintern kan visa upp. När du kör på snö och is måste du ha däck som är utformade för att hantera dessa förhållanden. Däcken måste ha en slitbanedesign som kan säkerställa ett bra grepp på snö och för is kommer däcken att använda antingen metalldubbar, som för dubbdäckeneller sedan greppartiklar integrerade i slitbanan och olika innovationer inom slitbanan som kan skapa grepp om is, som för de dubbfria däcken som ofta kallas friktionsdäck.

 
Däckval

För val av däck är det viktigt att du väljer däcksom är bra för din bil. Om du har en SUV måste du få SUV vinterdäck. Om du köper en elektrisk eller hybrid måste du se till att du får däck som kan hantera den högre vikten och att de är mer slitstarka än normala däck. Du måste också bestämma om du vill gå för dubbdäck eller dubbfria däck. Eftersom EU: s däckmärkning inte ger tillräckligt med information om hur däcken presterar på vinterytor som snö och is, måste du kontrollera olika vinterdäcktest utförda av pålitliga källor.

 
Dubbade eller dubbfria däck

Valet mellan dem beror lite på var du kör och hur du kör. Däckdäck uppvisar bättre grepp och dragkraft på is. Detta beror på att de har metalldubbar som kan gräva i isen. De dubbfria däcken använder greppartiklar och integrerade designelement i slitbanan som kan hjälpa till att skapa grepp på is. Så om du vill ha det bästa däcket för att köra på is, bör du få en uppsättning premium vinterdäck som har gjort bra i vinterdäcktester. Om körningen görs mer på snöiga vägar, kan valet vara antingen dubbdäck eller dubbfria däck. De dubbfria däcken kan användas fritt i vilket land som helst medan de fortfarande uppfyller kraven för att använda ett däck som är godkänt för vinterbruk. Detta gör att de dubbfria däcken är lite mer flexibla för människor som tenderar att resa till andra länder och vill ha mer flexibilitet.

 
Tidsperiod för användning

Vinterdäck bör användas när du har temperaturer under frysning, eftersom det är när sommardäcken blir hårda och förlorar sina viktigaste egenskaper. De ska alltid användas när du kör på is eller snö, det är viktigt att du har dem monterade innan vintervädret anländer och helst redan så snart temperaturen är under frysen. Vinterdäck ska inte användas under sommaren. Dubbdäck har ofta datum då de inte kan användas i ditt land, så dessa tidslinjer bör respekteras så att du följer lagen och kan undvika böter.

Create your own website with mono.net